Superfoodia luonnosta

KOIVU

Hiirenkorvat ja nuoret lehdet kerätään touko-kesäkuussa.

Toimii nesteenpoistajana.

Käytetään tuoreena esimerkiksi salaatteihin ja keittoihin.

 

KUUSEN KERKKÄ

Vaalean vihreät kerkät kerätään keskikesään mennessä.

Hivenaineita, A- ja C-vitamiiineja, antioksidantteja.

Käytetään tuoreena, sopii lähes kaikkeen.

 

MAITOHORSMA

Nuoret versot ja lehdet kerätään ennen kukintaa.

Ravintokuitua, riboflaviinia (B2), fosforia, A- ja C-vitamiinia.

Versot käytetään parsan tapaan, lehdet esimerkiksi salaattiin.

 

NOKKONEN

Nuoret versot ja lehdet kerätään keväällä.

Ravintoaineiden tehopakkaus! Runsaasti proteiinia, ravintokuitua, kalsiumia, magnesiumia, kaliumia, fosforia, rautaa, C-, A- ja E-vitamiinia ja folaattia (foolihappo) yms.

Ryöpätään muutama minuutti kiehuvassa vedessä, käytetään esimerkiksi pinaatin tavoin.

 

VOIKUKKA

Kerätään lehtien latvaosasta 2/3 osaa keväällä ja alkukesästä ennen kukintaa.

Merkittäviä määriä rautaa, riboflaviinia (B2), kalsiumia, A-, B6-, C- ja E-vitamiinia.

Lehdistä voi poistaa kitkerän keskiruodon, lehdet käytetään esimerkiksi keittoihin ja salaatteihin.

 

Avainsanat: , ,

Kommentoi



Ei kommentteja.

Muista kirjautuminen
Unohtuiko salasana?
Luo oma blogi  Seuraava blogi